Konferencja, 23 lutego 2022

Sesja plenarna
8.30 - 9.00 | 30min
Poranek zapoznawczy

Uczestnicy przybywający w Internecie na konferencję zostaną podzieleni na kilkuosobowe grupy (losowo) po to, by w bezpośredniej rozmowie za pomocą nowoczesnych systemów wideokonferencyjnych, mogli chwilę porozmawiać i dowiedzieć się: (1) skąd przybyli, (2) co ich zachęciło do udziału w InfraSEC Forum - czego chcieliby się dowiedzieć i czego na konferencji szukają, (3) czym sami mogliby się podzielić z innymi.

Przy okazji wcześniejsze pojawienie się uczestników pozwoli im sprawdzić funkcjonowanie sprzętu i oprogramowania po stronie użytkownika, poznać interfejs konferencji, zrozumieć ''jak wszystko działa''.

Sesja plenarna
9.00 - 9.10 | 10min
Otwarcie konferencji
Redaktor programowy, Sekretarz Rady Programowej InfraSEC Forum
Evention

9.10 - 11.50

SESJA PLENARNA
Sesja plenarna
9.10 - 9.30 | 20min
Najnowsze zagrożenia i trendy rozwoju w Cyberbezpieczeństwie
Naczelnik Wydziału dw. z Cyberprzestępczością
Komenda Wojewódzka Policji w Kielcach
Sesja plenarna
9.35 - 10.00 | 25min
Automatyzacja obsługi incydentów OT - czy to w ogóle da się automatyzować?

Zapobieganie, wykrywanie, obsługa – w jakich obszarach możliwa jest automatyzacja obsługi incydentów w środowisku OT? Jak to mądrze zorganizować, aby automatyzacja była faktycznym wsparciem, a nie realizacją fantastycznej wizji?

Prezes Zarządu
Dynacon
Sesja plenarna
10.05 - 10.25 | 20min
Temat zostanie przedstawiony wkrótce

Przedstawiciel Fortinet

Sesja plenarna
10.30 - 10.50 | 20min
Jakie elementy cyberbezpieczeństwa OT można przenieść do chmury?

Rozwiązania chmurowe mają bez wątpienia mnóstwo zalet, ale środowisko OT ze względu na swoją specyfikę wcale nie jest łatwe do implementacji w nim takich rozwiązań. Ale co można i warto do chmury przenieść? Oraz jak to zrobić?

Sesja plenarna
Panel dyskusyjny "2 perspektywy"
10.55 - 11.20 | 25min
Łańcuch dostaw w kontekście UKSC i NIS2 – jak nowe przepisy wpłyną wybór dostawców rozwiązań i czy zwiększą bezpieczeństwo?

Podczas dyskusji porozmawiamy też o tym, czy certyfikacja dostawców rozwiąże obecne problemy? Czy wpłynie na bezpieczeństwo rozwiązań, a może jedynie spowoduje wzrost kosztów po stronie dostawców, które w efekcie pokryją klienci? W dyskusji w formule 2 na 2 udział wezmą przedstawiciele CSO Council oraz dostawców rozwiązań.

Przerwa
11.25 - 11.50 | 25min
Przerwa na odwiedziny stoisk partnerów

11.50 - 13.25

SESJE RÓWNOLEGŁE
ŚCIEŻKA MANAGERSKA
ŚCIEŻKA INŻYNIERSKA
Ścieżka równoległa II
11.50 - 12.10 | 20min
Monitorowanie bezpieczeństwa OT w rozproszonym środowisku heterogenicznym – modelowa architektura CheckPoint
Dyrektor sektora Utilities & Industry
Check Point
Sesja równoległa II
11.50 - 12.10 | 20min
Zarządzanie, zabezpieczanie i kontrola infrastruktury przemysłowej
Sales Engineer
Elmark Automatyka
Ścieżka równoległa I
12.15 - 12.35 | 20min
Cloud and what it really means for Operational Technology Security*
Enterprise Security Architect
Reckitt
Sesja równoległa II
12.15 - 12.35 | 20min
Wdrażanie systemów klasy Asset & Anomaly Detection w środowisku OT. Oczekiwania a rzeczywistość
Kierownik Wydziału Bezpieczeństwa IT/OT
PGNiG Termika
Ścieżka równoległa I
12.40 - 13.00 | 20min
Jak zbudować skuteczne plany DRP jako element BCM w obszarze OT
Dyrektor Wykonawczy ds. Zarządzania Ciągłością Działania i IT
TAURON Polska Energia
Sesja równoległa II
12.40 - 13.00 | 20min
Bezpieczeństwo fizyczne obiektów przemysłowych
Dyrektor ds. Bezpieczeństwa
Grupa Lotos
Sesja równoległa I
13.05 - 13.25 | 20min
Vulnerability & Patch Management – fundament budowy cyberbezpieczeństwa
IT Security Solution Manager
E.ON Polska
Sesja równoległa I
13.05 - 13.25 | 20min
Całościowa analiza ryzyka IT/OT w kontekście współczesnych wyzwań cyberbezpieczeństwa
Przerwa
13.25 - 14.25 | 60min
Przerwa obiadowa

14.25 - 15.05

SESJA ROUNDTABLES

Równoległe dyskusje to element konferencji angażujący wszystkich uczestników. Ta sesja ma kilka celów. Po pierwsze, bezpośrednią wymianę opinii i doświadczeń w ramach konkretnego zagadnienia, interesującego daną grupę uczestników. Po drugie – możliwość spotkania i rozmowy z prowadzącym dane roundtable – zapraszamy bowiem do ich prowadzenia osoby o dużej wiedzy i doświadczeniu. Sesja roundtables to bardzo szerokie spektrum tematów i bogate grono wybitnych osobowości ze świata cybersecurity w roli prowadzących – tak, aby każdy uczestnik konferencji mógł znaleźć interesującą go najbardziej dyskusję i poznać w ten sposób innych uczestników zainteresowanych tą samą tematyką.

Roundtable
Człowiek jako najsłabsze ogniwo bezpieczeństwa systemów - jak szkolić pracowników zespołów odpowiedzialnych za OT pod kątem cyberzagrożeń?
Vulnerability Management & Security Compliance Checks - Group Manager
Bosch Cyber Defense Center
Roundtable
Współpraca środowiska w Polsce – czy jest szansa na formalizację, czy skazani jesteśmy na wymianę informacji wyłącznie prywatnymi kanałami?
IT Director
CMC Poland
Roundtable
Jak zdobyć finansowanie cyberbezpieczeństwa OT?
IT Security Officer
GASPOL
Roundtable
Jak skutecznie prowadzić wdrożenie w obszarze OT?

Moderator zostanie przedstawiony wkrótce.

Komentarz Partnera: Przedstawiciel Fortinet

Roundtable
BCM z perspektywy łańcucha dostaw - jak reagować?

Moderator zostanie przedstawiony wkrótce.

Roundtable
Outsourcing ubezpieczeniowy dla Cyberbezpieczeństwa: kontekst, oczekiwania i korzyści dla biznesu, oferta rynku ubezpieczeniowego

Moderator zostanie przedstawiony wkrótce.

15.10 - 15.55

SESJE RÓWNOLEGŁE
ŚCIEŻKA MANAGERSKA
ŚCIEŻKA INŻYNIERSKA
Sesja równoległa I
15.10 - 15.30 | 20min
Jakimi KPI mierzyć cyberbezpieczeństwo OT?
Sesja równoległa II
15.10 - 15.30 | 20min
Acceess management - jak bezpiecznie zarządzać dostępem zdalnym do naszych krytycznych zasobów?
Head of Global IT Security Competence Center
Schenker Technology Center (Warsaw)
Sesja równoległa I
15.35 - 15.55 | 20min
Centralny System Informacji Rynku Energii (CSIRE) – jak sprostać wyzwaniom ustawy?
Sesja równoległa II
15.35 - 15.55 | 20min
Warstwa bezpieczeństwa dostępu zdalnego do narzędzi OT – jak zapewnić bezpieczeństwo telemetrii?
Sesja plenarna
12:00 - 13:00 | 60min
Zarządzanie aktywami twardej infrastruktury – jak robić to dobrze?
Sesja plenarna
16.00 - 16.10 | 10min
Zakończenie konferencji
Redaktor programowy, Sekretarz Rady Programowej InfraSEC Forum
Evention

Spotkanie wieczorne na żywo!

19.00

Sesja plenarna
Spotkanie wieczorne na żywo!

Bezpłatne warsztaty, 24 lutego 2022

Drugiego dnia - 24 lutego zaproponujemy Państwu bezpłatne warsztaty do wyboru.

Warsztaty
Warsztat I
9.00 - 11.00 | 120min
Temat zostanie przedstawiony wkrótce

Przedstawiciel Dynacon

Warsztaty
Warsztat II
9.00 - 11.00 | 120min
Temat zostanie przedstawiony wkrótce
Warsztaty
Warsztat III
11.30 - 13.30 | 120min
Temat zostanie przedstawiony wkrótce
Warsztaty
Warsztat IV
11.30 - 13.30 | 120min
Temat zostanie przedstawiony wkrótce
Warsztaty
Warsztat V
14.00 - 16.00 | 120min
Temat zostanie przedstawiony wkrótce
Warsztaty
Warsztat VI
14.00 - 16.00 | 120min
Temat zostanie przedstawiony wkrótce

* Prezentacja w języku angielskim. Organizator nie przewiduje tłumaczenia.

INFRASEC FORUM 2022

23-24 lutego 2022 r.
www.infrasecforum.pl

ORGANIZATOR KONFERENCJI

Evention sp. z o.o
Rondo ONZ 1
Warszawa, Polska
www.evention.pl

KONTAKT

Weronika Warpas
m: +48 570 611 811
e: weronika.warpas@evention.pl

© 2022 | Strona korzysta z plików cookies. Przeglądanie strony oznacza akceptację.