Agenda 2024 - InfraSEC Forum

Agenda 2024 - InfraSEC Forum

Dzień 0: warsztaty onsite, 27 lutego, Biuro EY, Wavespace, rondo ONZ 1, 00-124 Warszawa

17.30 - 19.30
Fakultatywne warsztaty onsite
Warsztaty
OT CyberFusion – nowa era współpracy IT/OT w zakresie cyberbezpieczeństwa
Senior Manager, OT Security Governance & Service Management
EY
Manager, Cybersecurity, Technology Consulting
EY

Dzień I: konferencja onsite, 28 lutego, Sound Garden Hotel, Żwirki i Wigury 18, Warszawa

8.00 - 8.50
Prezentacja
Rejestracja uczestników i poranna kawa
8.50 - 9.00
Prezentacja
Otwarcie konferencji
Dyrektor Programowy
Evention
9.00 - 10.25
SESJA PLENARNA
Wystąpienie gościa specjalnego
9.00 - 9.20 | 20min
Prezentacja
Jak tradycyjny model Purdue adaptuje się do dzisiejszych wyzwań hiperkonwergencji/Challenging the Purdue Model
Assoc. Director, Deputy CISO, Global Cyber Security Architecture
Coca Cola Europacific Partners
9.20 - 9.45 | 25min
Prezentacja
Cyberbezpieczeństwo w automatyce budynkowej: BACnet i system przeciwpożarowy/Cybersecurity in building automation: BACnet and the fire protection system
Industrial Cybersecurity Specialist
Stormshield
9.45 - 10.05 | 20min
Prezentacja
Potencjał Lab as a Service: optymalizacja i skuteczne wzmocnienie bezpieczeństwa OT
Engineering Consultant, OT/IoT Cybersecurity Hub, Technology Consulting
EY
10.05 - 10.25 | 20min
Prezentacja
Szybkie wykrycie i automatyzacja obsługi incydentów w środowiskach OT
Systems Engineer
Fortinet
Dyrektor Techniczny
Softinet
10.25 - 10.55
Przerwa kawowa
10.55 - 11.45
SESJA PLENARNA
Debata
10.55 - 11.25 | 30min
Debata
Automatyzacja bezpieczeństwa OT, a efektywność operacyjna przedsiębiorstwa
Moderator:
CEO & Meeting Designer
CSO Council / Evention
Występują m.in.:
Kierownik Działu Bezpieczeństwa Informacji
Adamed Pharma

CEO
Anzena Bezpieczeństwo IT/OT

Chief Enterprise Security Architect
PGE Polska Grupa Energetyczna

IT and Cybersecurity Director
CMC Poland
11.25 - 11.45 | 20min
Prezentacja
Zasoby krytyczne państwa
Profesor Uniwersytetu Kaliskiego im. Prezydenta Stanisława Wojciechowskiego
Główny specjalista Morskiego Centrum Cyberbezpieczeństwa
11.50 - 13.00
SESJE RÓWNOLEGŁE
Ścieżka I
Ścieżka II

Moderator:

Director of Business Development
Evention

Moderator:

CEO & Meeting Designer
CSO Council / Evention

Moderator I ścieżki:

Director of Business Development
Evention

Moderator II ścieżki:

CEO & Meeting Designer
CSO Council / Evention
Ścieżka I
11.50 - 12.15 | 25min
Prezentacja
Hybrydowe podejście do Vulnerability Management w środowiskach IT i OT
Information and OT Security Manager
Hempel A/S
Ścieżka II
11.50 - 12.15 | 25min
Prezentacja
Zapewnienie ciągłości działania w systemach OT/IT w branży logistycznej o krytycznym znaczeniu dla państwa
Kierownik Działu Standardów i Polityk Cyberbezpieczeństwa
Poczta Polska
Kierownik Wydziału CERT Poczta Polska
Poczta Polska
Ścieżka I
12.15 - 12.40 | 25min
Prezentacja
Czy ZeroTrust dla OT może uratować świat?
Systems Engineer
Palo Alto Networks
Ścieżka II
12.15 - 12.40 | 25min
Prezentacja
Ogień i woda w OT, czyli jak aktywnie chronić systemy ICS z zachowaniem ciągłości produkcji
Sales Engineer
TXOne Networks
Ścieżka I
12.40 - 13.00 | 20min
Prezentacja
Implementacja NIS 2 praktyce - jak zrobić to rzetelnie?
Szef Centrum Kompetencyjnego
OpenBIZ
Ścieżka II
12.40 - 13.00 | 20min
Prezentacja
Automatyk kontra Cyberzagrożenia: praktyczny przewodnik po problemach bezpieczeństwa sieci przemysłowej oczami automatyka
Sales Engineer
Elmark Automatyka
13.00 - 13.50
Obiad
13.50 - 15.40
SESJE RÓWNOLEGŁE
Ścieżka I
Ścieżka II

Moderator:

Director of Business Development
Evention

Moderator:

Dyrektor Programowy
Evention

Moderator I ścieżki:

Director of Business Development
Evention

Moderator II ścieżki:

Dyrektor Programowy
Evention
Ścieżka I
13.50 - 14.15 | 25min
Prezentacja
Chmura oraz AI w infrastrukturze krytycznej - główne cechy użytkowe, szanse i zagrożenia
IT Biznes Partner
Grupa kapitałowa Neuca
Ścieżka II
13.50 - 14.15 | 25min
Prezentacja
Mastering OT Asset Management
Operations Technology Cyber Security Manager
BAT
Ścieżka I
14.15 - 14.40 | 25min
Prezentacja
Zero Trust, w kontekście użytkowników spoza firmy, czyli jak zapewnić i kontrolować bezpieczny dostęp zdalny do infrastruktury OT
Starszy Inżynier ds. Bezpieczeństwa
SEVENET
Senior Systems Engineer
Cisco
Ścieżka II
14.15 - 14.40 | 25min
Prezentacja
Kluczowe aspekty outsourcingu SOC dla środowisk OT
Ekspert ICT i Cyberbezpieczeństwa
Orange Polska
Ścieżka I
14.40 - 15.05 | 25min
Prezentacja
Wytyczne dotyczące cyberbezpieczeństwa pasażerskiego taboru kolejowego
Wiceprzewodniczący
ISAC-Kolej
Ścieżka II
14.40 - 15.05 | 25min
Prezentacja
Dyrektywa NIS2 - wymiar praktyczny
OT Security Region Manager
Międzynarodowa firma z branży energetycznej
Ścieżka I
Panel dyskusyjny
15.05 - 15.30 | 25min
Panel dyskusyjny
Nowe technologie - nowe zagrożenia (5G, Chmura, AI) - jak być bezpiecznym w szybko zmieniającym się świecie?
Moderator:
Director of Business Development
Evention
Występują m.in.:
Kierownik Biura Cyberbezpieczeństwa IT i OT
Grupa Azoty

Ekspert ds. cyberbezpieczeństwa OT

Kierownik zespołu OT
TAURON Polska Energia
Ścieżka II
Panel dyskusyjny
15.05 - 15.30 | 25min
Panel dyskusyjny
W jaki sposób adresować aspekty bezpieczeństwa OT w Business Continuity Plan?
Moderator:
CEO & Meeting Designer
CSO Council / Evention
Paneliści:
Cyber Security Manager
Fortum

Kierownik Zespołu Zarządzania Operacyjnego i Ciągłości Działania w Obszarze Zarządzania Ciągłością Działania, IT i OT
Grupa Tauron

Information and OT Security Manager
Hempel A/S
Ścieżka I
15.30 - 15.40 | 10min
Komentarz technologiczny
Komentarz technologiczny: Jak niezawodne jest cyberbezpieczeństwo Twojej organizacji?
IT Security Specialist
CLICO
Ścieżka II
15.30 - 15.40 | 10min
Komentarz technologiczny
Komentarz do debaty: W jaki sposób adresować aspekty bezpieczeństwa OT w Business Continuity Plan?
OT Security Region Manager
Międzynarodowa firma z branży energetycznej
15.40 - 16.10
Przerwa kawowa
16.10 - 17.00
ANGAŻUJĄCE SESJE W FORMULE ROUNDTABLES

To element agendy konferencji angażujący wszystkich uczestników.

Ta sesja ma kilka celów. Po pierwsze, bezpośrednią wymianę opinii i doświadczeń w ramach konkretnego zagadnienia, interesującego daną grupę uczestników. Po drugie, możliwość spotkania i rozmowy z prowadzącym dane roundtable – zapraszamy bowiem do ich prowadzenia osoby o dużej wiedzy i doświadczeniu. Sesja roundtables to bardzo szerokie spektrum tematów i bogate grono wybitnych osobowości ze świata cybersecurity w roli prowadzących – tak, aby każdy uczestnik konferencji mógł znaleźć interesującą go najbardziej dyskusję i poznać w ten sposób innych uczestników zainteresowanych tą samą tematyką.

1.
Stolik nr 1
Roundtables
Raportowanie incydentów, a Dyrektywa NIS2.
Moderatorzy:
Partner, Cyber Security
EY
Manager, OT/IoT Cybersecurity Hub, Technology Consulting
EY
2.
Stolik nr 2
Roundtables
SOC OT – narzędzia, kompetencje, procedury
Moderatorzy:
Menadżer Projektów Cyberbezpieczeństwa i Automatyki oraz Lider Tekniska Cybersecurity Team
Tekniska
 
Architekt cyberbezpieczeństwa systemów SCADA
Tekniska
3.
Stolik nr 3
Roundtables
Najlepsze praktyki z obsługi incydentów w środowiskach OT - jak skutecznie wykrywać zagrożenia i je mitygować
Moderatorzy:
Systems Engineer
Fortinet
Dyrektor Techniczny
Softinet
4.
Stolik nr 4
Roundtables
Wykryć to co niewykrywalne - czy technologia deception może pomóc wykryć intruzów w sieci zanim zatrzymają usługi kluczowe?
Moderatorzy:
Sales Engineer
SentinelOne
OT Security Lead
Apius Technologies
5.
Stolik nr 5
Roundtables
Cyberbezpieczeństwo IT i OT: Synergia zespołów i optymalizacja narzędzi dla lepszej ochrony
Moderator:
Adiunkt, Politechnika Warszawska
ISSA Polska
17.00 - 17.35
SESJA PLENARNA
17.00 - 17.35 | 35min
Prezentacja
Komputery i zasada ograniczonego zaufania w praktyce - studium przypadku "zablokowanych" pociągów

Jak działają komputery (oraz inne urządzenia cyfrowe) - ile różnych komponentów i (rodzajów) oprogramowania uruchamia się podczas działania takiego urządzenia? Ile z tych komponentów wpływa na bezpieczeństwo i działanie "głównego" systemu? Postaram się przedstawić zarys tego, co można zrobić i jak przeanalizować działanie tych elementów - oraz jak wygląda ten problem od strony prawno-technicznej.

Brave Warrior
Dragon Sector
17.35 - 17.40
Prezentacja
Zakończenie pierwszego dnia konferencji i wręczenie nagród konkursowych uczestnikom.
Dyrektor Programowy
Evention
19.00 - 23.00
Prezentacja
Kolacja i wieczorne spotkanie integracyjne dla uczestników i prelegentów

Spotkanie integracyjno-networkingowe dla wszystkich uczestników odbędzie się w Arco Bowling, gdzie wszyscy spędzą czas w miłej atmosferze z poczęstunkiem i napojami, a chętni rozegrają turniej gry w kręgle.

Bitwy Warszawskiej 1920 r. 19
02-366 Warszawa-Ochota

18.30 - Rozpoczęcie eventu wieczornego wraz z kolacją
20.00 - Turniej gry w kręgle

Dzień II: warsztaty onsite i online, 29 lutego

9.30 - 11.30
9.30 - 11.30 | 120min
Warsztaty
Atak Man-In-The-Middle w infrastrukturze krytycznej ICS. Architekci i inżynierowie o zarządzaniu bezpieczeństwem w przemyśle, skutecznej obronie i zachowaniu pełnej transparentności sieci OT
ONSITE
Sound Garden Hotel
IT/OT Engineer Security Expert
Anzena Bezpieczeństwo IT/OT
CEO
Anzena Bezpieczeństwo IT/OT
Head of IT/OT Cybersecurity Department
Anzena Bezpieczeństwo IT/OT
11.30 - 12.00
Przerwa kawowa
12.00 - 14.00
12.00 - 14.00 | 120min
Warsztaty
Zabezpieczanie sieci przemysłowych za pomocą technologii jednokierunkowego przesyłu danych
ONSITE
Sound Garden Hotel
Architekt Bezpieczeństwa
EMCA
Sales Associate – Eastern Europe
Waterfall Security Solutions
12.00 - 14.00 | 120min
Warsztaty
Praktyczne aspekty ochrony stacji roboczych w przemyśle – warsztat z konfiguracji przemysłowego systemu CPSDR (Cyber-Physical System Detection and Response)
ONSITE
Sound Garden Hotel
Sales Engineer
TXOne Networks
Technical Support Engineer
Elmark Automatyka
14.00 - 14.30
Przerwa kawowa
14.30 - 16.30
14.30 - 16.30 | 120min
Warsztaty
Rzetelna implementacja wymogów NIS2
ONLINE
Platforma Zoom
Szef Centrum Kompetencyjnego
OpenBIZ
14.30 - 16.30 | 120min
Warsztaty
Monitorowanie i Ochrona Kluczowych Zasobów Organizacji
ONLINE
Platforma Zoom
Solutions Architect
Apex.IT
16.30 - 17.30
16.30 - 17.30 | 60min
Warsztaty
Incydent w sieci OT dotyczący usługi kluczowej - sektor uzdatniania wody i odprowadzania ścieków
ONLINE
Platforma Zoom
Ekspert Bezpieczeństwa OT
Orange Polska

Dodatkowy dzień warsztatów online, 1 marca

13.00 - 14.30
13.00 - 14.30 | 90min
Warsztaty
Szansa czy zagrożenie? Wartość audytu OT w jednostkach wysokiego ryzyka
ONLINE
Platforma Zoom
Co-founder
Antifragility Institute

* Wystąpienie w języku angielskim. Organizator nie przewiduje tłumaczenia.

InfraSEC Forum

19-20 lutego 2025r
www.infrasecforum.pl

ORGANIZATOR KONFERENCJI

Evention sp. z o.o
Rondo ONZ 1
Warszawa, Polska
www.evention.pl

KONTAKT

Weronika Warpas